کد خبر:۳۳۸۰۶۲
زیر گذر هفتگی اقتصاد در «خبرگزاری دانشجو»؛
از ضریب جینی که به صفر نزدیک میشود و مردم به نان شب محتاج تا ترفند جدید بانکها برای تعویق زمان سررسید بدهی بدهکاران قلدر بانکی/ خرخره اقتصاد ایران، زیر دندانهای فساد
تحلیل آمارهای نادرست مرکز آمار در خصوص کاهش ضریب جینی و شگرد جدید بانکها با پرداخت مجدد تسهیلات به بدهکاران بزرگ بانکی از مهمترین اخبار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» در این هفته بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در هفتهای که گذشت اخبار و رویدادهای مختلفی در حوزه اقتصادی رخ داد که به چکیده ای از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
شنبه 11 خرداد 1393/ کاهش تدریجی قیمت ارز در دولت جدید/ بازنگری مقررات واردات و صادرات
وزیر صنعت، معدن و تجارت به کاهش تدریجی قیمت ارز در دولت جدید اشاره کرد و گفت: از دیگر اقدامات صورت گرفته، اصلاح و ثبات نسبی قیمت ارز بوده است.
شنبه 11 خرداد 1393/ رزاقی: دولت لیبرالی عمل کرد/ محمدی: چه کسی میگوید ما لیبرالیستی عمل کردیم؟
در برنامه مناظره، بسته دولت برای خروج از رکود به بحث گذاشته شد که طی آن اقتصاددانها عدم همخوانی آن با واقعیات اقتصادی را از جمله انتقادهای خود به این بسته دانستند و نماینده دولت گفت: قرار نیست این بسته مشکلات ۵۰ ساله تولید را حل کند.
شنبه 11 خرداد 1393/ ساختار نهادی اقتصاد ایران علیه تولید کار میکند/ علاقه و گرایش تولیدی، رمز موفقیت در تجارت
استاد دانشگاه علامه طباطبایی در دیدار با رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: با توجه به اینکه ساختار نهادی اقتصاد بر تولید اتکا نداشته و علیه تولید کار میکند، در نتیجه کسی به دنبال تولید نمیرود و واسطهگری جای تولید را گرفته است.
شنبه 11 خرداد 1393/ رشد منفی2.2 درصدی اقتصاد ایران در سال 92
مرکز آمار ایران، نرخ رشد محصول ناخالص داخلي (به قيمت بازار) درسال 1392 را منفی 2.2 درصد و بدون احتساب نفت را منفي 2 درصد اعلام کرد.
یکشنبه 12 خرداد 1393/ بانکهای ملی، پارسیان و تجارت دارای بالاترین معوقات بانکی/ 61 نفر بدهکار بالای 100 میلیارد
مدیر گروه بازارهای مالی مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به انتشار گزارش جدید این مرکز درباره معوقات بانکها گفت: بر این اساس از مجموع 87 هزار میلیارد تومان معوقات تسهیلات غیرجاری بانکها، بانک ملی با 13 هزار میلیارد تومان، پارسیان و تجارت نیز هر کدام با 11 هزار میلیارد تومان دارای بیشترین معوقات نظام بانکی کشور هستند.
یکشنبه 12 خرداد 1393/ «حمایت از تولید»؛ تنها راه خروج از رکود تورمی/ دولت به اشتباه کاهش تورم را در اولویت کار قرار داده است
مهدی تقوی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه تنها راه خروج از رکود تورمی حاکم بر اقتصاد ایران تقویت بخش تولید است، گفت: دولت به اشتباه کاهش تورم را در اولویت کارهای خود قرار داده است و سعی بر این دارد از این طریق رکود را از بین ببرد.
یکشنبه 12 خرداد 1393/ دو پیششرط اساسی در خرید و فروش مسکن مهر/ افزایش قیمت دیگری در مسکن مهر نداریم
محسن نریمان در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی در خصوص خرید و فروش مسکن مهر اظهار داشت: دو شرط اساسی برای فروش مسکن مهر وجود دارد که اول پایان ساخت واحد و صدور پایان کار برای آن است و دوم مراجعه به بانک عامل و شرکت عمران شهر جدید برای ثبت تغییرات؛ بنابراین خارج از نظارت مسئولان بانک و شرکت عمران نباید خرید و فروشی انجام شود.
یکشنبه 12 خرداد 1393/ خرید میلیاردی بازیکنان لیگ برتری توسط شرکتهای خودروسازی/ از بیتالمال برای کسب منافع خود هزینه نکنید
موید حسینی صدر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از خرید میلیاردی بازیکنان ورزشی توسط شرکتهای خودروسازی حاضر در لیگ برتر گفت: در زمانی که مردم کشورمان با مشکلات عدیدهای برای خرید خودرو مواجهاند، هزینه کردن برای خرید بازیکنان از بیتالمال عملی نادرست است.
یکشنبه 12 خرداد 1393/ نمرات مثبت و منفی در کارنامه یکساله دولت یازدهم/ دولت تدبیر و امید در عرصه اقتصادی چه کرد؟
سال 1392 با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی که در آن قرار داشت، با هوشیاری مثال زدنی مقام معظم رهبری تحت عنوان سال «حماسه سیاسی- حماسه اقتصادی» نامگذاری شد؛ چرا که بهبود شرایط موجود به یک حرکت جهادی از سوی تمامی اقشار مختلف جامعه اعم از مردم و مسئولان نیاز داشت. با گذشت یک سال از فعالیت دولت یازدهم بر آن شدیم تا نگاهی به کارنامه اقتصادی آن بیندازیم و نکات مثبت و منفی آن را برشماریم.
یکشنبه 12 خرداد 1393/ رکود عمیق با تورم بالا مشکل جدی امروز اقتصاد ایران است/ خروج از رکود به معنای افزایش تولید نیست
مسعود نیلی روز یکشنبه در سی و هفتمین نشست هیات نمایندگان دوره هفتم اتاق ایران که در محل اتاق برگزار شد، افزود: دولت یازدهم آنچه را که می اندیشد و می خواهد اجرا کند در اختیار افکار عمومی قرار می دهد و از اتخاذ تصمیم های یک شبه که فقط در تلویزیون آن را به مردم ارائه دهد و همه سازمانها را بدون همفکری ملزم به تطبیق کنند، بشدت پرهیز می کند.
دوشنبه 13 مرداد 1393/ میخواهیم ظاهر اسلامی داشته باشیم، اما لیبرالی فکر میکنیم/ خرید و فروش کاذب، مهترین دلیل وجود تورم
ابراهیم رزاقی، استاد اقتصاد دانشگاههای کشور گفت: برای موفقیت در اقتصاد مقاومتی نیازمند فضاسازی هستیم؛ مردم باید بدانند که اقتصاد مقاومتی مبارزهای است که از دفاع سختتر است، چون دردفاع قربانیان، شهدا و تخریب و خسارت را میدیدیم، ولی در اقتصاد مقاومتی تخریب را نمیتوان دید.
دوشنبه 13 مرداد 1393/ "ضریب جینی" به صفر نزدیک میشود و مردم به نان شب محتاج/ آمارهای خوش اقتصادی را باور کنیم یا ناخوشیهای تورمی؟؟
نابرابري در توزيع درآمدها و مبحث عدالت اجتماعي در هر جامعه، همواره دغدغه خاطر سياستمداران و مسئولان است؛ چرا که سطوح بالاي نابرابري در توزيع درآمد توالي رشد اقتصادي و به تبع آن فرآيند کاهش نابرابري توزيع درآمد را کند ميکند.
سه شنبه 14 مرداد 1393/ هیچ برنامهای برای حذف یارانه اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه نداریم/ امیدواریم در سال جاری نرخ رشد اقتصادی ما مثبت شود
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره نحوه شناسایی افرادی که بناست یارانه آنها قطع شود گفت: دولت هیچ برنامهای برای حذف یارانه اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه را ندارد.
سه شنبه 14 مرداد 1393/ تشویق مردم به نخریدن بازار را از رکود خارج نمیکند/ وجود موانعی در سر راه رونق تولید و پویایی آن
محمدرضا نجفیمنش، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: از یک طرف میگوییم تحرک در بازار داشته باشیم و از طرف دیگر رسانهها و صدا و سیما با اعلام برخی اخبار توقف در کار ایجاد میکنند.
سه شنبه 14 مرداد 1393/ سررسید بدهی بدهکاران قلدر بانکی با ترفندی جدید عقب افتاد/ خیانت نظام بانکی به مردم و تولیدکنندگان
برخی از بانکها با توجه به گرفتار شدن در معضل معوقات بانکی و بدهکاران گردن کلفتی که هیچ نهادی در کشور تاکنون نتوانسته است حریفشان شود، در حرکتی بدیع دست به ترفندی زدهاند و با توجه به زمانبر بودن ضبط دارایی این بدهکاران، بهترین میانبر موجود یعنی پرداخت مجدد تسهیلات به بدهکاران بزرگ بانکی برای تسویه بدهیهای عقب افتاده را برگزیدهاند.
سه شنبه 14 مرداد 1393/ پابرجا بودن مشکل مالیاتی با طلافروشان/ در جریان ممنوع الخروجی پروین نیستم
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تأکید براینکه بعد از اخطار سال گذشته مبنی بر ممنوع الخروج شدن ورزشکارانی که مالیات پرداخت نکردهاند فدراسیونها وارد عمل شدند گفت: در جریان ممنوع الخروج شدن علی پروین نیستم.
چهارشنبه 15 مرداد 1393/ بسته خروج غیرتورمی از رکود در راه مجلس/ نه لیبرالیم و نه کمونیست و سوسیالیست + فیلم
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور از توزیع ۷هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی طی امروز و فردا خبر داد و گفت: انشاءالله یکی از وعدههای جدی دولت آن است که رشد اقتصادی کشور به صفر و یا مثبت برسد.
چهارشنبه 15 مرداد 1393/ سازمان محیط زیست باید مستندات آلودگی بنزین را به مجلس ارائه دهد/ موضعگیری نامشخص مسئولان دولت
روبرت بگلریان، عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به عدم موضعگیری مشخص و مسئولیتپذیرانه از سوی مسئولان دولت در خصوص آلایندگی بنزینهای وارداتی گفت: تاکنون سازمان محیط زیست و دیگر نهادهایی که موضوع آلاینده بودن بنزین تولید شده در پتروشیمیها را مطرح کرده بودند، سند و مدرک قوی ارائه نکردهاند.
چهارشنبه 15 مرداد 1393/ ۸۰ درصد فرآوردههای لبنی کشور فاقد روغن پالم است/ بازرسی بنزین پتروشیمیها به استاندارد محول نشد
رئیس سازمان ملی استاندارد از نبود روغن پالم در ۸۰ درصد فرآوردههای لبنی خبر داد و گفت: آمادگی بازرسی بنزین پتروشیمیها را از اول مرداد داشتهایم ولی شورای عالی استاندارد هنوز این وظیفه را به ما محول نکرده است.
پنجشنبه 16 مرداد 1393/ افت 228 واحدی دماسنج تالار شیشهای در نتیجه یک هفته معاملاتی
در پایان هفته منتهی به 15 مرداد ماه 1393، شاخص کل با افت 228 واحدی نسبت به هفته قبل، به رقم 74 هزار و 613 واحد تنزل کرد.
پنجشنبه 16 مرداد 1393/ ریشه فساد در کجاست؟/ خرخره اقتصاد ایران، زیر دندانهای فساد
کارشناسان امر، عامل اصلی که باعث فقدان شفافیت و سالم نبودن یک اقتصاد میشود، میزان دخالت و تصدی دولتها در اقتصاد در یک جامعه است. متاسفانه در چند سال اخیر، فساد مالی در ابعاد مختلف اقتصادی کشور به ویژه بانکها، سازمان امور مالیاتی و گمرک جمهوری اسلامی ایران، افزایش بیسابقهای داشته است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.